Mijn naam is Carolien Ossewaarde en ik heb een cattery in het westen van het land  vlakbij Leiden en Den Haag. Vanaf 2002 ben ik mij aan het oriŽnteren op allerlei  gebieden op het starten en beheren van mijn cattery. In 2003 heb ik mijn eerste Maine Coon poes gekocht. ď BridgetĒ

Ik woon met mijn Coons in een rijtjes huis met een grote afgezette achtertuin. In de tuin is een grote katerren. Ik ga graag naar shows. Op shows ontmoet ik collega fokkers en toekomstige kittenkopers. Fokken en showen is voor mij een heerlijke vorm van vrije tijds besteding.

Mijn poezen hebben de hele benedenverdieping tot hun beschikking en mijn katers leven op de twee bovenverdiepingen. De kastraten hebben de keuze tussen boven of beneden.Met een beetje geluk vind ik ís avonds nog een plekje in mijn bed om te slapen want mijn bed wordt altijd druk bezet door mijn katers en kastraten. Bij mij leven de katers en poezen  apart. Zo behoud ik de rust in beide groepen.

                                        

Ik besteed veel tijd om te leren  een cattery verantwoord te menagen. Door te lezen over stambomen, genetica, gedrag, gezondheid etc.

                                                                               

Ik  fok met passie en liefde en ik ben een enorme voorstander van gezond en verantwoord fokken. Ik probeer een goede verdeling te vinden tussen een kwalitatief hoogstaand type Maine Coon en een goed karakter en daarbij een heel intersante stamboom!!

Al mijn katten die bestemd zijn voor de fok laat ik testen op HCM/dna, HCM, PKD, PL. Om een kwalitatief uitstekent kitten te fokken zijn al mijn fok katten minstens Kampioen, Internationaal Kampioen etc.

                                                                               

 Mijn kittens groeien op in huiselijke kring. Ze worden goed gesocialiseerd!! Ze worden 2 keer geŽnt en diverse malen ontwormd. Ze krijgen super premium voer . Als zich nieuwe eigenaars aanmelden worden die goed gescreend. De kittens gaan naar hun nieuwe blikopeners toe met een contract waarin de voor hen heel belangrijke zaken geregeld zijn die mede kunnen bijdragen op een heerlijk leventje bij de nieuwe eigenaren. Ik kijk goed welk kitten bij welke nieuwe eigenaar past. Meestal kiezen de kittens zelf. De kittens gaan pas naar hun nieuwe eigenaren toe op een leeftijd van 4 maanden dit om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op hun nieuwe leventje. Mijn kittens en ook de herplaatsers breng ik weg om zeker te weten dat ze het naar hun zin gaan hebben bij hun nieuwe eigenaren. Daar een Maine Coon een sociaal dier is plaats ik een kitten alleen  daar waar vriendje is of komt voor hem/haar.

Fokker sinds 2003

Back