Kies uw taal

Bij één van mijn katten was blaasontsteking geconstateerd en ter behandeling heb ik die een Convenia injectie laten geven.
Bij de injectie zat natuurlijk geen bijsluiter.
Op het internet ben ik gaan zoeken naar de bijwerking van de Convenia.
Wat ik ter informatie vond heeft mij nogal laten schrikken en ik heb bij mijn dierenarts om aanvullende informatie gevraagd.
 
Mijn DA heeft deze informatie gegeven:
 
Pfizer heeft de veiligheid bij drachtige dieren NIET onderzocht en daarom adviseren ze het niet bij fokdieren te gebruiken die binnen 12 weken gedekt zullen worden.
Niet omdat het niet veilig zou zijn!!
 
De tijd van 12 weken wordt aangehouden omdat dit middel vanwege zijn lange werkingsduur (minimaal 14 dagen) mogelijk nog lage restconcentraites aanwezig kunnen zijn na die periode.
Deze groep antibiotica, de cefalosporinen,  zijn normaal gesproken geen probleem bij mannelijke fokdieren echter omdat de cefalosporinen de placenta makkelijk passeren zouden ze mogelijk schadelijk voor de vrucht kunnen zijn.
Hiervan is tot op heden nog niets vastgesteld maar dan zouden zeer uitgebreidde en langdurige (lees kostbare en tijdrovende) onderzoeken moeten worden gedaan.
Blijkbaar is de markt voor het gebruik bij vrouwelijke fokdieren te klein om dat te kunnen compenseren. 

Nu zou ik graag eens willen weten of er fokkers zijn die binnen die 12 weken hun poes hebben laten dekken en wat voor een gevolgen dit had voor de kittens.
 
Zijn er fokkers die hun kater Convenia hebben laten injecteren en die vervolgens kleine nesten hebben gegeven hoewel die normaal grote nesten geven dus de zaad productie is heel klein.
 
Ik heb een nest vol problemen gehad. Sluitings probleem, skeletprobleem en afgestorven foetussen. Twee kittens waren er goed. De poes was 14 weken voor de dracht geinjecteerd met Convenia. Ze is een dag niet lekker geweest maar ze heeft verder geen medicijnen gehad.

Nu blijkt dat wanneer de zogende poes geinjecteerd is met Confenia de kittens dit niet overleven aldus mijn DA.
 
Ik heb erg geschrokken van de mogelijke bijwerking. Hoewel het middel erg goed werkt, ga ik het niet meer gebruiken voor mijn fokdieren.

kat-rechts